St.Julià de Saltor


UECC secció senderisme 
curs 2015-2016
 
Propera sortida: 
dia: 3 abril 2016

Excursió nº 116
St.Julià de Saltor
(Vallés oriental)
St.Julià de Saltor

Caminant pel Ripollès descobrim l’oblidat Sant Julià de Saltor o ens enfilem a la vall del Freser per conèixer la bonica església romànica de  Sant Pere, d’Auïra . Dues excursions distintes amb el cor dividit,  per fer ambdues...

A l’entorn del poble de Campdevànol, al cor del Ripollès , volem conèixer indrets oblidats d’antics masos i pobles inexistents i el seu entorn natural de boscos de pinedes, rouredes i fagedes i el seu patrimoni del romànic i del paisatge natural i el que, per l’activitat agrícola i industrial que amb el pas dels anys els homes i dones han transformat.

Dues propostes alternatives per als qui volen fer dues caminades distintes, per damunt la vall del Freser. Els uns per damunt la marge dreta del riu  i descobrir l’indret, damunt un  pujol a 1.100 metres, on des del segle XI hi ha l’església romànica de Sant Pere d’Auïra i els entorns del Puig de la Batalla . I els altres per la marge esquerra del Freser per endinsar-se al cor del Turó de les Corones i la vall de la Serra de Sant Amand i fins l’oblidat llogaret de Sant Julià de Saltor i l’entorn de Vidabona.

Ambdues caminades ens endinsen al Ripollès i ens permeten gaudir dels horitzons, des de miradors diversos,  de les valls del Freser i les serres que ho envolten, del Montgrony, els Rasos de Tubau , la Serra de Sant Amand, la serra Cavallera i la muntanya de Vida Bona i també la vall del Ter i els horitzons més llunyans del Puigmal i el Pirineu i del Catllaràs  o el Pedraforca ... Dues excursions en uns paratges privilegiats uns paisatges comuns des de perspectives distintes.
__________________________ 


Excursió llarga:


L’excursió llarga , a Sant Julià de Saltor, un desnivell de més de 730 metres i una bona caminada de prop de 6 hores i uns 14 quilometres  recorreguts.

Bonica caminada que des de l’entorn de Campdevànol, colònia de Molí Nou ens ha de dur per camins antics fins al veïnat i oblidat entorn de Sant Julià de Saltor, al peu de la serra Cavallera , rodejant el serra de les Corones . 

Descobrint pinedes, rouredes i fagedes i antics masos , ara abandonats. Paisatges per damunt de les valls del Ter i del Freser.

Per aquests camins i corriols guanyem un desnivell de fins a 730 metres, sortint dels 750 metres a la colònia del Molí Nou i fins assolir els prop de 1.400 al Col de Saltor i el nostre retorn els recuperem i potser en guanyem uns 100 si ascendim al bonic tiró de l’ermita de Sant Grau.
Dades exc. llarga:
Distància: 14 km.
Desnivell: +730 mt.
Durada:   6 h.
Dificultat:  mitjana** (****)
Track GPS Garmin:  aquí
Track GPS TwoNav-Oruxmap:  aquí 

 _______________________

Excursió curta:
L’excursió curta, a Sant Pere d’Auïra , un desnivell d’uns 375 metres i una caminada d’uns 10 quilometres i 4 hores .

Iniciem  la nostra caminada al cor del Freser a la colònia Perramon ( 760 m.)i  travessant el riu pel pont , emprenem la nostra continuada i suau pujada per una pista que guanya vistes a la vall i fins arribar als 1.100 metres on hi trobem la bonica església romànica del segle XI de Sant Pere d’Auïra , situada en un turonet privilegiat. 


Des d’aqui emprendrem el retorn per un camí que passant pel coll i sota el Puig de de la Batalla ens anirà apropant al destí final ,el poble de Campdevànol i vorejant masos habitats i el seus espais de cultius i pasturatge.

Dades exc. curta: 
Distància:  10 km.
Desnivell: +375 mt. 
Durada:   4 h.
Dificultat: fàcil* (****)
 
  _________________________________
Informació - Reserves

Feu la reserva premen l'icona reserva places
Si després de reservar no podeu venir, feu l'anul·lació INMEDIATAMENT !!
 
       
Places lliures
Si el comptador està a 0 apuntar-se a la llista d'espera

HORA de TROBADA AUTOCAR:   6:45 h.  estació d'autobusos.
HORA de SORTIDA AUTOCAR:    7:00 h.  PUNTUAL !!
_________________________________

FOTOS excursió anterior
St.Sebastià de Montmajor:  Aquí
Les fotos passen automàticament i es poden veure a pantalla completa prement la tecla F11  Tornem a la pantalla normal, també amb tecla F11
_________________________________

Propera excursió
 3 Maig: Cerdanya (Cerdanya)
_________________________________

Assegurances 2016
-Per fer l'assegurança cal omplir el formulari i fer la trasferència  tot posant el nom i FEEC. Cal fer-ho aviat per tenir l'assegurance al gener.
Més informació: AQUÍ
Com està la meva assegurança?: AQUÍ
Enllaç directa a la UECC: AQUÍ
-Per les persones NO assegurades, informació: AQUÍ
_________________________________


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

-Al lloc "Comenta com a:" marcar Nom/URL i posar-hi el vostre nom.
-En acabar d'escriure fer un "clic" a sobre
"PUBLICA"