Sta. Fe de Montfred - Cervera

UECC secció senderisme
curs 2012-2013

Propera sortida:
dia 5 maig 2013
excursió nº90

excursió: llarga
Sta. Fe de Montfred - Cervera
excursió:curta
St. Antolí - Cervera 
comarca
La Segarra

Excursió llarga: Sta. Fe de Montfred - Talavera - Rubinat - Cervera
Des de la Panadella , direcció a Sta. Coloma de Queralt entrarem al Parc Eòlic on iniciarem l’excursió, just en aquest punt es troba Sta. Fe de Montfred, un nucli deshabitat i en ruïnes, es conserva l’església romànica del s.XII.

A 300m  trobem el punt més alt, aquest paratge és el sostre de la Segarra (834m altitud), també és el punt on conflueixen les comarques de l’Anoia, la Segarra i la Conca de Barberà, així com les províncies de Barcelona, Tarragona i Lleida, a més de les conques hidrogràfiques del Llobregat, el Segre i el Gaià.


Al Km 1,9 trobem Montargull, un altre nucli deshabitat i en ruïna, conserva l’església de Sant Jaume.  Més endavant començarem la pujada al poble de Talavera situat en el pendent d’una muntanya, seguirem pel GR 171 fins a Cervera. En aquest nucli també hi ha una Església romànica del s.XII.

Al Km 11,8 podem veure en mig dels camps la Torre dels Francesos (aigües de Rubinat),  i farem la pujada al poble de Rubinat, situat sobre la Vall de l’Ondara a 671m d’altitud. Es conserva l’Església romànica de Sta. Maria.


A finals del segle XIX, el poble era molt conegut gràcies a l’aigua que se n’extreia de diverses fonts. Les aigües de Rubinat eren purgants i es van convertir en un èxit a nivell mundial per les seves propietats medicinals i van dur el nom de Rubinat per tot el món.


Des de Rubinat continuarem pel GR 171, fins al Km 16 on trobarem la “cabana de caçadors” és un lloc agradable per fer la parada del dinar.
L’entrada a Cervera es fa creuant el riu Ondara, ara ens queda fer la pujada a la ciutat. A la part baixa trobarem les antigues ruïnes del Convent de Sant Francesc, després ve la forta pujada fins a la muralla i seguin-la arribarem a la plaça de Sta. Anna on hi ha el casal de Cervera, (Km 21,8).


Excursió llarga:
Distància: 21.8 qm.
Desnivell: +260/-560 mt.
Durada:  6:00 h.
Dificultat:  mitja** (****)
GPS track: descarregar
Google Maps: aquí
 ____________________________

Excursió curta: St. Antolí - Cervera
Iniciarem l’excursió al nucli de Sant Antolí, (l’autocar ens deixarà a la bàscula del poble), agafarem un camí que fa pujada fins arribar a la part alta de la carena on agafarem el GR 171, continuarem fins al poble de Rubinat (Km 2,5). A partir d’aquest punt fins a Cervera, l’excursió fa el mateix recorregut que la llarga.
 

Cervera, ès la capital de la comarca de la Segarra, ciutat emmurallada amb un nucli medieval.
Llocs d’interès: Plaça Major porticada. Ajuntament (Paeria) d’estil barroc, s.XVII.  Església de Santa Maria, s.XIV-XV, d’estil gòtic amb un campanar de forma octogonal. Antiga Universitat de Cervera, d’estil neoclàssic. Monument a la Generalitat de Catalunya, obra de Josep M. Subirachs. Església romànica de St. Pere el Gros, del s.XI i de planta circular. Carreró de les Bruixes. Sindicat, edifici modernista. Museu del Blat i la Pagesia.
Casa Museu Duran i Sampere de l’historiador Agustí Duran i Sampere. Aquest museu es pot visitar els diumenges fins les 14 hores i el primer diumenge de mes és gratuït.Excursió curta: 
Distància: 10.5 qm.
Desnivell: +160/-190 mt.
Durada:  3:00 h.
Dificultat:  baixa* (****)
GPS track: descarregar
Google Maps: aquí


____________________________

IMPORTANT: S’ha de portar suficient aigua atès que no hi ha cap font pel camí, també és important que anem agrupats seguint al guia, en aquestes terres hi ha molts camins, no senyalitzats i la majoria d'ells acaben en un camp sense continuïtat. 

La parada per esmorzar es farà al típic lloc de la Panadella.
_______________________________________

Informació - Reserves

Feu la reserva premen l'icona reserva places
Si després de reservar no podeu venir, feu l'anul·lació INMEDIATAMENT !!

Places lliures
Si el comptador està a 0 apuntar-se a la llista d'espera

HORA de SORTIDA AUTOCAR:   6,45 h.  estació d'autobusos.

_______________________________________

Excursió anterior
FOTOS: Anoia - Penedès: aquí 
Fotos a pantalla completa tecla F11 i tornem a pantalla normal també amb F11
_______________________________________

Propera excursió
9 de juny: Costa Brava (fi de curs)
_______________________________________

IMPORTANT
Assegurança 2013:  aquí
Si ja sou socis de la UECC aneu al "Formulari per sol·licitar l'assegurança"

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

-Al lloc "Comenta com a:" marcar Nom/URL i posar-hi el vostre nom.
-En acabar d'escriure fer un "clic" a sobre
"PUBLICA"