Bosc de Poblet

UECC
Secció senderisme
curs 2011-2012

Propera sortida:
dia 2 d'octubre 2011 
excursió nº74

Bosc de Poblet (Conca de Barberà)
COMUNICAT
Sigueu tots/es molt benvinguts al nou curs 2011-2012. Ja tenim fet el calendari d'excursions d'enguany, que podeu consultar a l'apartat "Excursions", algunes estàn preparades i d'altres caldrà voluntaris per acompanyar al guia a fer-la, es demana col·laboració a tothom per repartir aquesta tasca.

Cal recordar que en el darrer comunicat hi havia novetats importants que cal llegir, aquí teniu l'enllaç: COMUNICAT

El més important fa referència a l'obligatorietat d'estar assegurat per venir a les excursions a partir del gener del 2012.

També tenim una fita important, la propera serà l'excursió nº 75 i cal celebrar-ho com cal.
______________________________
EXCURSIÓ
Comencem temporada amb una bonica sortida que tindrà origen i final al costat del monestir de Poblet. Els dos itineraris seran circulars.
 

D'entrada seguirem el torrent de Sant Bernat deixant la pista forestal i  el corriol ens menarà cap una pedrera abandonada que travessarem.
Ens endinsarem a l'alzinar fins trobar una antiga plaça carbonera museïtzada amb panells i que porta el nom de "Plaça de la Llibertat".
Al sortir del bosc ens caldrà superar un fort desnivell. El camí fa unes quantes giragonses pel tossal de Mata-rucs i l'alzinar queda als nostres peus. Trobarem la pista forestal i, davallant una mica, una font.
 

Els de l'excursió curta seguiran la pista avall, amb amples panoràmiques, fins arribar al punt de sortida. Per l'ampla voravia de la carretera i l'arranjada font de la Magnèssia arribaran al monestir que està a uns quatre-cents metres de la pista.
 

La resta seguirem amunt i trobarem un pou de glaç circular que també fou capella i l'antiga granja del monestir on deixarem la pista. Ens enfilarem per les feixes i arribarem a la font del Deport, just sota el cingle del mirador. Per un camí dret i ben marcat pujarem a dalt la balconada. Val la pena l'esforç per gaudir de l'ampla vista sobre part de la Conca de Barberà i el monestir. 

Tornarem a la font i davallarem cap l'ermita de la Trinitat, lloc d'aplecs i de fontades pels veïns de l'Espluga. Si som colla reservarem taula i bancs i qui vulgui pot utilitzar el servei de bar -entrepans, begudes, café-.

Recularem una mica i pel Coll de la Vena arribarem en una hora a la carretera de les Masies. La seguirem amb cura i bones vistes del recinte monàstic. Un petit tros de carretera i ja serem al punt d'inici i la Font de la Magnèssia. Gaudirem d'una estona per veure el recinte del Reial monestir.


Excursió llarga:
Distància:  11,5 Km.
Desnivell: +500   mt.
Temps:   4,5 h.
Dificultat:  mitjana *** (*****)

_____________________________
Excursió curta:
Distància:  8,5 Km. 
Desnivell: 370 / 420 mt.opcional
Temps:  3 h. 
Dificultat: mitjana-baixa ** (*****)

___________________________


Feu la reserva a través del bloc premen l'icona "reserva places". Ara té un nou format que ens permetrà contabilitzar millor les inscripcions. Gràcies.


Informació - Reserves

 Estic apuntat a l'excursió ??  AQUÍ

HORA de SORTIDA AUTOCAR:   6,45 h.  estació d'autobusos.


_______________________________________
Excursió anterior

*FOTOS: Costa Brava -final de curs-: aquí
*Fes el teu comentaris: :  aquí

  No costa gaire i agrairem la teva opinió.
_______________________________________
Propera excursió
*dia 6 de novembre:
Arbucies-Viladrau-Taradell / Celebració de la 75ª excursió de senderisme.

2 comentaris:

 1. Inici de curs fantàstic...moltes gràcies als organitzadors.

  Fins la propera

  ResponElimina
 2. Hem reviscut la caminada gràcies al magnífic reportatge fotogràfic. Gairebé que resseguíem amb els dits les signatures dels picapedrers del monestir. L'ambient del grup de senderistes va fer molt agradable la caminada.
  Ens agradaria hi hagués més participació en aquest espai, tant per ressaltar el que ens agrada com per suggerir iniciatives, possibilitats de les properes sortides...
  Graciela i Feliu.

  ResponElimina

-Al lloc "Comenta com a:" marcar Nom/URL i posar-hi el vostre nom.
-En acabar d'escriure fer un "clic" a sobre
"PUBLICA"