Molló - Setcases

UECC
Secció senderisme
curs 2010-2011

Propera sortida:
dia 8 maig 2011 
excursió nº72

Molló - Setcases (Ripollés)

Molló: Situat a 1.182 mt. d'altitud, a la dreta del Ritort (afluent del Ter) hi destaca l'església parroquial de Santa Cecilia, edifici romànic del s.XII.
Per la part baixa del poble passa la carretera que mena al coll d'Ares, pas frontarer amb França. Al fons de la vall s'hi cultiva sègol, patates, i fenc (farratge de flor vermella) que consumeix el bestiar durant l'hivern. Hi trobarem, també, comerç i edificis antics.

Setcases: Comarca del Ripollès a 1.279 mt. a l'alta vall del Ter. L'agricultura és de secà, la ramaderia de bestiar vaquí i de llana.
Des de fa uns anys s'han instal·lat hotels, restaurants, apartaments, degut als esports de neu.

Excursió llarga:
A Molló sortim ambdós grups vers la Plaça Major, sense fer cas dels indicadors, pujarem pel C/ de la Guardiola fins a trobar uns rètols - Setcases - Espinavell - Aquí els senderistes escolliran l'itinerari a seguir (curta-llarga).

Els de la llarga, trobarem un senyal de pas barrat no hem de fer-ne cas, continuar pujant pel mateix camí (GR-11), més amunt a mà esquerra veurem la capelleta-oratori de Sta. Magdalena (km.2), Continuem pujant seguint els senyals del GR-11,a partir de la Collada de Fembra Morta (km.6) estarem atents en no perdre els senyals, doncs hi ha trams que escassegen. La vegetació canvia abans d'arribar a la Collada de Lliens -1.894mt- (km.9) on tindrem una bona panoràmica. Davallerem fins a la Jaça de les Eugues, el Plà d'en Just (km.11,6) i darrerament arribada a Setcases (km.13,5).
En diferents llocs del camí trobarem aiguamolls, passos estrets i tanques pel bestiar

Distància:  13,5 Km.
Desnivell  +700 / -600 mt.
Durada:  4,5 h.
_____________________________

Excursió curta:
A partir dels rètols Setcases-Espinavell, prendrem un camí planer que trasncorre molt tros paral·lel amb la carretera, però a un nivell més elevat. Continuarem baixant suaument passant per petits prats, torrents a gual, corriols i gairebé a frec de la masia d'En Grell, al cap de poca estona trobarem un prat, on a nivell inferior es veu la carretera, el vorejerem per sortir just al pont que travessa el riu Ritort, aprop hi ha el lloc per dinar i també podem visitar Espinavell. Després amb l'autocar anirem a Setcases per trobar-nos amb l'altre grup.

Distància:  5,6 Km.
Desnivell: +100 / -100 mt.
Temps: 2,30 h. 
Dificultat:  baixa
___________________________

Feu la reserva a través del bloc premen l'icona "reserva places". Ara té un nou format que ens permetrà contabilitzar millor les inscripcions. Gràcies.

Informació - Reserves

 


Estic apuntat a l'excursió ??  AQUÍ

HORA de SORTIDA AUTOCAR:   6,45 h.  estació d'autobusos.

_______________________________________
Excursió anterior

*FOTOS: Navàs-Sta.Fe de Valldeperes: aquí
*Fes el teu comentaris: Navàs-Valldeperes:  aquí
  No costa gaire i agrairem la teva opinió.
_______________________________________
Propera excursió
*dia 5 de juny:
Costa Brava:  excursió curta-bany-dinar de restaurant- cloenda del curs.

2 comentaris:

 1. Ja recuperats de l'esforç i gràcies a la rapidesa del Joan amb el seu magnífic reportatge,tormen a gaudir de la visió dels , i de les, incomptables ciclistes, les flors i muntanyes del Pirineu. Gràcies a la Teresa i al Josep M.
  Fins la propera
  Graciela i Feliu

  ResponElimina
 2. Bonic paisatge,sol i bona companyia...un bon dia.

  Moltes gràcies als organitzadors

  ResponElimina

-Al lloc "Comenta com a:" marcar Nom/URL i posar-hi el vostre nom.
-En acabar d'escriure fer un "clic" a sobre
"PUBLICA"