Hostalets d'En Bas - L'Esquirol


UECC
Secció senderisme
curs 2010-2011


Propera sortida:
dia 6 febrer 2011


Hostalets d'en Bas - L'Esquirol (Garrotxa)


Excursió llarga:

Aquesta ruta forma part del camí de Sant Jaume i avança seguint el vell camí ral d’Olot a Vic, herència d’una antiga via romana plena d’hostals reconvertits en pagesies.

La ruta passa entre diferents serralades. Deixa al nord la serra de Cabrera i travessa l’altiplà de Collsacabra.  Hostalets d’en Bas és una de les poblacions més pintoresques de la ruta. Al carrer més emblemàtic de la vila, el carrer Teixeda, totes les cases tenen balcons de fusta plens de testos amb geranis i altres flors. Segons l’època de l’any, es poden veure les panotxes de blat de moro penjant dels balcons assecant-se al sol.

Per sobre de les cases del poble criden l’atenció les cingleres de Falgars, presidides per l’ermita de Sant Miquel de Falgars o Castelló.

Seguint el camí ral des d’Hostalets s’arriba al petit llogarret de Falgars d’en Bas, ara cal avançar per l’estreta carretera fins a trobar el desviament del camí ral i seguir-lo en direcció al coll de Cabra i la gran masia de Comajoan. Aquest tram de la ruta passa entre boscos d’alzines, roures i faigs.

Arribat al coll, caldrà agafar el camí de baixada cap al pont de la Rotllada per arribar a Cantonigròs. El poble queda situat al bell mig de Collsacabra. Igual que els Hostalets d’en Bas, els seus orígens estan lligats a un hostal del camí ral d’Olot a Vic, edificat al segle XVI pel gascó Antoni Prat, conegut popularment per Toni Gros.

A la sortida del poble hi ha els senyals que indiquen la ruta cap a l’Esquirol (Sta.Mª de Corcó). De camí a aquesta localitat es passa pel dolmen de Puigsespedres. De l’interior de la població destaca el campanar de l’església, l’únic element que es conserva de l’antic edifici, del segle XVIII, que fou derruït durant la Guerra Civil.


Distància: 16,5 Km.
Desnivell: +525 / -750 mt.
Durada: 5-6 h.
Fotos de l'excursió tamany gran: aquí


_____________________________

Excursió curta:

De Can Toni Gros a L'Esquirol pel camí de "La Foradada".
Distància: 6 Km.
Desnivell:
Dificultat: fàcil
___________________________

Feu la vostre reserva per l'excursió a través del bloc premen l'icona "reserva places". Si és possible NO utilitzeu el vostre correu. Gràcies.


HORA de SORTIDA AUTOCAR:   6,45 h.  estació d'autobusos.

_____________________________________


*FOTOS Montserrat: aquí
*Escriu la teva opinió de l'excursió a Montserrat:  aquí

_______________________________________


Propera sortida: dia 6 de març 
El llit del Burró (Alta Garrotxa)

4 comentaris:

 1. Bona i bonica sortida, al principi és una mica costaruda però quan arribes a dalt les vistes són espectaculars, vaig gaudir molt,tant del paisatge com de la companyia.
  Merces als organitzadors
  Jordi Galé

  ResponElimina
 2. Gran excursió la del diumenge, un camí molt ben traçat, per els ases, i també per nosaltres que varem guanyar alçada poc a poc i gaudin de espectaculars vistes dels Pirineus i la Garrotxa.
  El pas per algunes masies posaba la nota de civilització d'un indret poc transitat.
  Felicitats als guies.
  Joan Pahissa

  ResponElimina
 3. Excursió molt maca.Vistes espectaculars,un dia radiant i bona companyia...val la pena matinar per un dia així.

  Barbara

  ResponElimina
 4. La combinació natura i treball de l'home -grau d'Olot, masies...- i la companyia al llarg del camí van arrodonir una sortida molt maca. Gràcies a tots i, especialment als organitzadors.

  ResponElimina

-Al lloc "Comenta com a:" marcar Nom/URL i posar-hi el vostre nom.
-En acabar d'escriure fer un "clic" a sobre
"PUBLICA"