Serra de Collserola (matinal)


UECC
Secció Senderisme
curs 2009-2010

Propera sortida:

13 de desembre 2009

Serra de Collserola


Es tracta d’un atractiu i curt itinerari per la Serra de Collserola a cavall entre les comarques del Baix Llobregat , Vallès i Barcelonés , seguint el traçat del GR- 92

Hora de sortida: 7:40 AM estació RENFE Cornellà
Preu : Billet de dos zones fins a Molins i una zona del baixador de Vallvidrera a Cornellà


Excursió:

-Distància: 10,2 Km. ( 3hrs. aprox.)
-Desnivell: 480 mt.
-Dificultad: fàcil-Itinerari: Molins de Rei – Castell Ciuro ( D’alt d’un turó hi ha les runes del que fou el Castell amb una posició privilegiada sobre la comarca del Baix Llobregat ) – Can Ribas - Santa Creu d’Olorda ( lloc d’esmorzar ). – Turons de Can Pascual i Baixador de Vallvidrera. ( visita la casa Vila Joana , casa on va morir Jacint Verdaguer , entrada gratuita )
L’esmorzar hi ha l’opció de fer-ho a Santa Creu d’ Olorda en el Bar on fan mongetes amb butifarra , cansalada , pan tomaquet , etc , el cost aproximat es de uns 10 .- euros , no cal reservar son bastant ràpids.

-informació d'interes: L'ermita de Santa Creu d'Olorda, situada en l'enclavament del mateix nom, l, és un santuari ubicat a la serra de Collserola vora el Puig d'Olorda i la Pedrera dels Ocells.Encara que no hi ha prou informació per asegurar-ho, tot fa pensar que els elements preromànics de l'església, centrats en l'absis, daten de la fi del primer mil•leni. Aquesta tesi la corroboren documents conservats dels anys 1032 i 1066.De l'absis primigeni (segles VIII–IX) parteix, potser, tota la evolució arquitectònica: el creuer elevat d'estil carolingi (segles IX–X), el campanar d'espadanya (segle XIV), reformat a partir del 1619, la porta renaixentista actual (segle XVI), la rectoria i les diverses dependències modificades al llarg del temps.Tot això va ser cremat l'any 1936 i posteriorment restaurat pel grup excursionista Els Blaus de Sarrià. )

clic aquí per retornar al començament

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

-Al lloc "Comenta com a:" marcar Nom/URL i posar-hi el vostre nom.
-En acabar d'escriure fer un "clic" a sobre
"PUBLICA"