S.Jaume de Frontanyà-Castellar de n'Hug


UECC
Secció Senderisme

curs 2009-2010
Propera sortida:
4 d'octubre 2009 
Sant Jaume de Frontanyà-
Castellar de n'Hug
-
Berguedà-

Molt bon curs a tothom !!
Iniciem aquesta primera sortida fent un tram més del sender Montserrat - Núria. En aquesta etapa deixarem el GR4 i caminarem per camins ramaders que transcorren per la comarca del Berguedà fins arribar a Castellar de n’Hug, lloc de naixement del riu Llobregat.

Castellar de n’Hug està situat a la capçalera de la comarca del Bergadà a 1390 metres d’altitud sobre el nivell del mar. Al nord limita amb la Cerdanya; a l’est amb el Ripollés, a l’oest amb el municipi de Bagà i al sud amb el de la Pobla de Lillet. Té una extensió de 46,76 km.

Les fonts del Llobregat. El naixement del riu Llobregat sota els penyals de Castellar de n’Hug, és un dels indrets únics de la comarca.

Els accidents naturals, l’espectacularitat i la força amb què l’aigua surt enmig de les roques, així com la seva abundància i transparència, ofereixen una imatge insòlita.

A la sala d’Audiovisuals de Castellar de n’Hug es podrà veure l’audiovisual “EL Llobregat, un riu amic”.
Hora de sortida: 6:45 AM estació dels busos. -aquí-
Excursió llarga
-Distància: 17 km.
-Desnivell: +720 mt.
-Dificultad: mitja
-Itinerari: Sortim de S.J. de Frontanyà en direcció nord i paral·lels a la BV-4656 cap el Coll de la Batallola enllacem un curt tram del PR C-51 pujarem per un camí proper a la carretera general que deixarem a l'Engorjat fent cap al Coll de Puig, travessem la carretera B-402 i seguirem la direcció nord fins a la Collada de les Rovires, Collada i cases de Cal Ros, entrant a Castellar de n'Hug pel Carrer del Portell.

___________________________________
Excursió curta
-Distància: 9,5 km.
-Desnivell: +275 mt.
-Dificultad: poca
-Itinerari: Sortim de S.J. de Frontanyà en direcció nord i paral·lels a la BV-4656 cap el Coll de la Batallola enllacem un curt tram del PR C-51 pujarem per un camí proper a la carretera general que deixarem a l'Engorjat fent cap al Coll de Puig i la carretera B-402 on l'autocar ens portarà fins a Castellar de n'Hug.


________________________________________clic aquí per retornar al començament

.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

-Al lloc "Comenta com a:" marcar Nom/URL i posar-hi el vostre nom.
-En acabar d'escriure fer un "clic" a sobre
"PUBLICA"