St.Maurici de la Quar-Borredà


UECC CORNELLÀ Secció senderisme.

Excursió dia 11 de maig 2008

data límit per fer reserva de plaça:
diumenge 4 de maig
Excursió llarga :Sant Maurici de la Quar - Borredà 10 Km. durada 3,30h
Curta :Plà de la Quar – Borredà 7 Km. durada 2,30 h
SANTUARI DE SANT MAURICI.- L'església parroquial de Sant Maurici guarda la imatge romànica de la Mare de Déu de la Quar; és una bonica talla de a policromada que té,aproximadament 1,35 metres d'alt, la qual cosa la converteix en un dels exemplars més alts de la imatgeria romànica catalana de representacions de la Verge. Es una obra de finals del segle XII o principis del XIII. Malauradament unes restauracions modernes i un repintat poc afortunat li han fet perdre l'encant original. En aquesta etapa el GR-4 tendeix a pujar. Sortim de Sant Maurici en direcció nord durant una hora aproximadament per arribar a Santa Maria de la Quar.
SANTA MARIA DE LA QUAR.- D'origen visigòtic, està situat en un estret altiplà en el qual hi havia hagut un antic temple pagà. Les primeres dades històriques provenen del 1069; l'església i la parròquia foren cedides al monestir de Sant Pere de la Portella, el qual hi destina un monjo per tal que el regentés. De l'edifici romànic en resten molt pocs vestigis situats entre les construccions posteriors. Cal destacar el mur en el qual hi ha blocs de pedra quadrats i escantonats a cops de martell, sense polir, que presenta unes obertures similars a unes portes cobertes amb arc de mig punt La imatge romànica és guardada actualment a la parròquia de Sant Maurici En aquest indret hi hagué el castell de la Quar, esmentat en el cens de Pere IV, dins la vegueria de Berga, com a propietat de Galceran de Pinós. Des del coll de la Creu de Jovell el camí segueix per la pista de la dreta i baixa vers el pla de la Quar (direcció nord-est).
COLL DE CIRERS O FORCONS.- Iniciem una forta baixada pel vessant obac tot fent amples revolts pel mig del bosc frondós. Passem pel pont sobre la riera de Mergançol; a l'altra banda iniciem la pujada per una pista que ens portaria a la carretera, però als pocs metres la deixem per un corriol que s'enfila cap a la dreta. Sortim del corriol a la carretera a tocar de les primeres cases de Borredà.

Dinar de final de curs
Restaurant Baix Pirineu, Borredà
Menú
Amanida catalana
Meló amb pernil
Graellada de carn
Postres
Pa, vi , aigua, cafè
Preu 16 €.
_______________________________________________________
Inici de curs 2008-2009
Diumenge dia 5 d'octubre

Cal que TOTHOM estigui federat, penseu que és una activitat esportiva que té un cert risc d'accidents i l'assistència o rescat, només el tenen cobert les persones federades.
Només cal que us poseu en contacte amb la UECC Cornellà els dijous de 20 a 22
C/Cinema Bel,clic aquí per retornar al començament

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

-Al lloc "Comenta com a:" marcar Nom/URL i posar-hi el vostre nom.
-En acabar d'escriure fer un "clic" a sobre
"PUBLICA"